Muszelki z kurczakiem i pomidorami


Składniki:

makaron muszelki 100g; pierś z kurczaka 1 szt.; pomidorki koktajlowe 8 szt.; oliwa z oliwek 4 łyżki; sól, curry, papryka słodka, pieprz do smaku; estragon świeży lub suszony 1 łyżeczka; parmezan tarty 20g;

Sposób wykonania:

wstawiamy wodę z oliwą (1 łyżka), solą (szczypta) i doprowadzamy do wrzenia; pierś z kurczaka myjemy, suszymy i doprawiamy solą, pieprzem, papryką, curry; filety kroimy w paski; rozgrzewamy oliwę na patelni i przesmażamy kurczaka na złoty kolor; makaron wrzucamy do wody i gotujemy al dente; pomidorki przekrawamy na pół dodajemy do kurczaka, smażymy około 2 min.; ugotowany makaron odcedzamy na sitku, przekładamy na patelnie, smażymy 1 min., dodajemy estragon świeży i przekładamy na talerz; tak przygotowane danie posypujemy startym parmezanem 🙂

Dodaj komentarz